Vad kan vi göra för dig?


De tjänster som vi erbjuder är alla typer av plåtarbeten på tak och fasader. Vi tillverkar, monterar och utför service. Det går även bra att anlita oss för att skotta snö på tak eller se till att taket på din fastighet har den säkerhet som det ska ha enligt lag.

Vi välkomnar dig som kund oavsett om du är privatperson, fastighetsägare eller representerar ett företag. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller om du vill ha en offert.

Här kan du läsa mer om våra tjänster.

 platslageri


Plåtslageri

Vi bygger och renoverar tak och fasader. Vi tillverkar, monterar, renoverar, kontrollerar och byter ut hela plåttak och plåtfasader eller mindre detaljer. Med andra ord kan vi hjälpa dig med alla dina plåtslageriarbeten, även rostfria sömsvetsade tak. I vår verkstad kan vi tillverka och anpassa alla delar som behövs och sedan monterar vi dem ute hos er.

Vi utför alla förekommande plåtslageriarbeten på tak och fasad, även rostfria sömsvetsade tak. Verkstadslokalen är byggd 2014, verkstaden inrymmer en modern maskinpark vilket möjliggör effektiva och kvalitativa plåtslageriarbeten.

service


Vi utför service och underhåll på tak och fasader

Vi kan bistå med alla typer av underhållsarbeten. Det kan till exempel gälla akuta arbeten, som att laga ett läckande tak, eller säsongsarbeten som att städa, skotta snö på ett tak eller se över ett tak eller en fasad. För dig som vill erbjuder vi avtal där vi tar ansvar för att sköta ditt årliga underhåll av taket. Vi utför även besiktningar för att hjälpa dig att få reda på takets status.

Vi skottar snö på tak

Som fastighetsägare har du ansvar för att det inte faller ner is och snö från taket och skadar någon.
Det är ett viktigt ansvar, och du kan bli dömd enligt lagen om du bryter mot det. Vi på Nerikes byggnadsplåtslageri har stor erfarenhet av att skotta tak och tar gärna hand om det åt er. Vi erbjuder säker snöröjning på tak i och med att vi är licenserade takskottare genom skottasakert.se.
Vi kan även installera snörasskydd på ditt tak.

 taksäkerhet


Vi gör ditt tak säkert

Som fastighetsägare har du ansvar för att den som behöver arbeta på taket, till exempel för att skotta snö, kan ta sig upp och ner och arbeta säkert på taket. Du ansvarar också för att ditt tak inte orsakar skada på någon annans egendom. Att arbeta på ett tak medför stora risker. Därför är det lag på att alla fastigheter ska vara utrustade med säkerhetsanordningar.


Vi hjälper er att kontrollera att det finns taksäkerhetsanordningar och att de är i gott skick och korrekt monterade. Vi monterar gångbryggor och takbryggor, skyddsräcken, takstegar, snörasskydd och andra skyddsanordningar så att säkerheten är god på taket. Vi är sakkunniga inom taksäkerhet och utför besiktningar och ger förslag på åtgärder.

Vi är certifierade av Taksäkerhetskommitén.
Läs mer på Taksäkerhetskommitén.

Säkerheten är viktigast

Vi använder oss av taksäkerhetsprodukter från Weland Stål. De tillverkar sina produkter i sin fabrik i Ulricehamn. Weland har ett komplett program av takskyddsprodukter för yttertak. De jobbar mycket med deformationszoner (precis som på bilar) som bromsar upp fallet så att kroppen utsätts för mindre påfrestningar i ett eventuellt fall.

Weland Ståls takskyddsprodukter håller i många år eftersom de är certifierade, vilket innebär att RISE (Research Institutes of Sweden AB) provar och certifierar enligt gällande normer och krav. Läs mer om taksäkerhetsprodukterna på Welandstal.se

 


© 2024 Nerikes Byggnadsplåtslageri